Voordelen mediation

Waar ligt uw voordeel?
Mediation kent grote voordelen:

  1. Tijd: Als u een conflict aan de rechter voorlegt kan het soms jaren duren voordat er een uitspraak van de rechter ligt. Bij mediation ligt er vaak binnen enkele weken een oplossing op tafel.
  2. Geld: U bespaart aanzienlijk op de kosten, geen dure advocaten die maanden, soms jaren, bezig zijn, maar slechts 1 mediator voor beide partijen. De mediator weet vaak al na slechts enkele gesprekken positieve resultaten te boeken.
  3. Zelfbeschikking: U legt uw lot niet in handen van een rechter -waarbij de uitkomst vaak nog zeer onzeker is ook, maar u beslist zelf, samen met de andere partij en onder begeleiding van de mediator, wat de uiteindelijke uitkomst is. U blijft dus zelf baas over wat wel en niet gaat gebeuren.
  4. Toekomst:  De normale rechtsgang -met advocaten en rechter en zo- kijkt alleen naar het verleden. De mediator zoekt samen met u naar een oplossing van het conflict waarbij partijen ook in de toekomst samen weer door een deur kunnen.
  5. Vertrouwelijkheid: Tijdens de mediation kunt u vrijuit praten. De mediator heeft tot taak dat u wordt gehoord en begrepen. Partijen zijn gebonden aan de vertrouwelijkheid, er mag dus niets naar buiten worden gebracht.

Wij helpen u graag met het oplossen van uw conflict of de behandeling van uw scheiding. Als u vragen hebt kunt u altijd contact met ons opnemen.

Mediation Friesland Drenthe Groningen en Overijssel

Klik hier om terug te gaan naar de beginpagina.