Hoe werkt mediation?

Onder begeleiding van uw mediator zoekt u samen met de andere partij naar een oplossing van het conflict. De mediator is zelf geen partij in het conflict, hij onthoudt zich dan ook van elk oordeel hierover. Uw mediator heeft een professionele opleiding gehad om het proces te faciliteren en stap voor stap toe te werken naar een oplossing van het conflict. Hij heeft de vaardigheden om de communicatie evenwichtig en rechtvaardig te laten verlopen. De mediator probeert de kern van het conflict op tafel te krijgen. Beide partijen worden in staat gesteld hun zegje te doen in een veilige en vertrouwde omgeving.

Bij echtscheiding helpt uw mediator bij het maken van afspraken en het vastleggen daarvan in een “Echtscheidingsconvenant“. In dit convenant wordt vanzelfsprekend een “Ouderschapsplan” opgenomen met daarin een omgangsregeling en afspraken over de hoogte van de kinderalimentatie.
Zonder ouderschapsplan is een echtscheiding niet mogelijk!  Ligt er eenmaal een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan op tafel dan volgt er geen zitting  bij de Rechtbank en is de afwikkeling van de scheiding nog slechts een formaliteit.
Op deze wijze hebben de (ex-) partners alles in eigen hand gehouden!

Gesprekken blijven strikt vertrouwelijk

Vertrouwelijkheid is daarom een belangrijk kenmerk van de mediation: Alles wat gezegd wordt tijdens de gesprekken blijft strikt vertrouwelijk en mag niet naar buiten worden gebracht of later in een gerechtelijke procedure worden gebruikt.

De mediationsessies duren gemiddeld 90 tot 120 minuten en vaak wordt een oplossing al in de eerste sessie gevonden.

Waar ligt uw voordeel?
Mediation kent grote voordelen, denk aan kosten, zelfbeschikking, tijd, etc.

Vragen?
Heeft u vragen? Bel of schrijf ons gewoon, we staan u graag vrijblijvend te woord.

Mediation Drenthe Friesland Groningen en Overijssel

Klik hier om terug te gaan naar de beginpagina.