Omgangsregeling

Tijdens het huwelijk zijn beide ouders verantwoordelijk voor de kinderen, dit is na een echtscheiding niet anders. Het is daarom vanzelfsprekend dat beide ouders het ouderlijk gezag blijven uitoefenen na de scheiding. De ouders blijven verantwoordelijk voor de verzorging en opvoeding van de gezamenlijke kinderen.

Met behulp van uw mediator wordt dit allemaal vastgelegd in het –wettelijke verplichte- ouderschapsplan. Uw mediator heeft hiermee de nodige ervaring en weet precies hoe hij het moet aanpakken.

In onderling overleg

In onderling overleg bepalen de ouders bij wie de kinderen gaan wonen. Ook spreken ze af wanneer de andere ouder de kinderen mag zien. Samen spreken ze een omgangsregeling af. Een omgangsregeling regelt de omgang van de kinderen met de vader en moeder.

De ouders hebben een grote mate van vrijheid hoe ze dit willen regelen. Ze bepalen zelf –en natuurlijk helpt de mediator hierbij- hoe lang en wanneer de kinderen bij de andere ouder verblijven. Er is op dit gebied niet iets strak voorgeschreven.
Als alle afspraken zijn gemaakt over de omgang, dan legt de mediator de afspraken vast in het ouderschapsplan. Hij zorg er voor dat alles goed en zorgvuldig is vastgelegd en geregeld, zodat hierover geen meningsverschillen gaan ontstaan.

Als mediator brengen wij zoveel mogelijk punten naar voren die van belang kunnen zijn. Wij dragen deze punten slechts aan, omdat we ze belangrijk vinden, maar de beslissing hierover blijft bij de ouders.

Waar kunnen we aan denken:

  • Hoe gaan we om met de vakanties
  • Waar verblijven de kinderen tijdens schoolvakanties
  • Is een omgangsregeling met opa en oma wenselijk
  • Hoe zit het met Vaderdag en Moederdag
  • Hoe zit het met de feestdagen
  • Wie haalt en brengt de kinderen en hoe laat?
  • Etc. Etc. Zo kunnen we dus even doorgaan. Uw mediator is ervaren en leidt u door het gehele proces.

Klik hier om terug te gaan naar de beginpagina.