Alimentatie

Bij een scheiding mogen partijen zelf bepalen hoe hoog de alimentatie zou moeten zijn. Dit geldt niet alleen voor kinderalimentatie maar ook voor partneralimentatie. In de praktijk blijkt echter dat partijen geen flauw idee hebben hoe hoog de alimentatie zou moeten zijn en welke hoogte van de alimentatie voor allebei redelijk en rechtvaardig is.

Alimentatie rekenen

In de (onze) praktijk is gebleken is dat partijen graag een richtsnoer willen hebben over de hoogte van de alimentatie. Zelf willen ze vaak een rechtvaardig bedrag vaststellen, maar weten bij benadering niet welk bedrag aan kinderalimentatie of partneralimentatie rechtvaardig is.
Daarom hebben we ons gespecialiseerd in het uitrekenen van de hoogte van de alimentatie. We hanteren hierbij de zogenaamde Trema-normen die ook in de rechtspraak worden gehanteerd voor het uitrekenen van zowel kinderalimentatie als partneralimentatie.

Vrijheid van partijen

We benadrukken dat partijen zelf bepalen hoe hoog de alimentatie zou moeten zijn, immers kenmerkend aan mediation is de zelfbeschikking van partijen.

Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.